1. 12. 2012

Vianoce 2012

Milí skauti.
Aj tento rok budú Skautské Vianoce  v BS bohaté na program a pripravili sme pre Vás opäť zopár zaujímavých akcií na ktoré ste všetci pozvaní.

BETLEHEMSKÉ SVETLO
Tento rok Betlehemské svetlo putuje po Slovensku o niečo neskôr ako po minulé roky. Jedná sa o dátum 22.12. (sobota). Ako každý rok pôjdeme spoločne s petrolejkami  k rýchliku prevziať štafetu a plameň prinesieme do nášho regiónu. Prevzatie svetla tento rok bude mať malú zmenu. Hronská Dúbrava je tentokrát ignorovaná a svetlo putuje vlakmi, ktoré v Dúbrave nezastavujú. Takže pôjdeme do Zvolena, kde rýchlik prichádza 8:58 ráno.Potom sa vrátime do BS, kde svetlo po dohode s štefultovským zborom roznesieme po určitých farnostiach (pravdepodobne ani nebude treba). Následne nás čaká rozmiestňovanie plagátov po meste ohľadom našich stanovíšť na Štedrý deň. Plagáty budú vopred pripravené.  Podľa Vášho záujmu o túto akciu neskôr zvolíme spôsob dopravy (vlak, bus, auto).

SKAUTSKÉ VIANOCE
Ani tento rok nebude chýbať stretnutie skautov a priateľov nášho zboru na Skautskom dome v tradičnom duchu. Stretneme sa večer 23:12. (cca 18:00, alebo kto ako chce) vo vstupnej časti Skautského domu. Čaká nás tradičná večera, turnaj vo futbale, štiavnická nočná epopeja a diskusné fórum až do skorého rána. 24.12. Po krátkom spánku tradične rozdávame betlehemské svetlo v nasledovných stanovištiach: Nám. sv. Trojice, Križovatka - Billa, Drieňová - nemocnica (Dom dôchodcov), Štiavnické Bane, Baďan. Propagačné materiály a kalendáre nám budú dané pri prevzatí svetla. Či sa už zúčastníte na plnom programe, alebo čiastočne to ponechávame na Vás. Presné časy budú známe neskôr, ale predbežný koniec na Baďani cca 15:00. Neskôr sa dohodneme, kto a aké potraviny prinesie na Skautský dom (všetci máme spoločné: nezabudnite KOLÁČE)

ZIMNÁ CHATA
Po minuloročnej zmene, kedy sme chatu zorganizovali ešte pred Silvestrom, to ani tento rok nebude inak. Akcia sa bude konať 27.-30.12. na chate Ľaudiska v lone Klenovského Vepra 13 km od obce Klenovec (okr. RS). Podľa Vášho záujmu o chatu zvolíme spôsob dopravy a vtedy sa upresní aj čas nášho stretnutia (môže závisieť od odchodu autobusu, alebo nás bude dosť na to aby sme sa pomestili do 7 miestneho auta). Čo sa týka ceny, tak podľa Vášho predbežného záujmu nás bude 7. V tom prípade cena za celý pobyt bude 21,51 e.Ak nás bude menej tak to bude pochopiteľne viac. Na chate nás čaká chatový program, ktorý už všetci poznáte: turistika, hry a množstvo zábavy. Budeme v krásnom prostredí zimnej prírody Veporských vrchov, odtrhnutí od civilizácie.
Bližšie info o chate je na www.lesysr.sk, alebo na TOMTO odkaze.
Naše informácie budeme postupne spresňovať na tejto stránke.
Ak neviete čo so sebou pozri: univerzálny zoznam vecí.
Váš záujem dávajte vedieť na e-mail: janspiner@gmail.com,  alebo na facebooku (skupina Skauti BS)

Máme pred sebou pekné Vianoce ukončenie roka. Všetkých akcií sa môže ktokoľvek zúčastniť.
Všetci ste vítaní.
Tešíme sa na Vás.



Žiadne komentáre: